Гювеч по индийски

Гювеч по индийски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 250 г, може и от консерва
  • картофи - 250 г
  • домати - 250 г или 1 ч.л. доматено пюре
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - ½ бр. сока или 1 с.л. оцет
  • олио - 2 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаните лук и чесън запържете леко в олиото, наръсете ги с кърито и ги задушете на слаб огън 3-4 мин.

Добавете настърганите домати, нарязания на дребно зелен фасул и оформените на малки кубчета картофи.

Долейте малко вода и варете на тих огън, докато се сварят картофите, като сосът трябва да се сгъсти.

Готовият гювеч овкусете със сол и прясно изцедения лимонов сок и го поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: