Начин на приготвяне
Измийте рибните филета и ги подсушете старателно. Ако сте използвали замразени филета, сложете ги в хладилника за няколко часа, като го посолите леко - така ще се отцедят от водата.
В случай, че използвате по-големи филета, може да ги нарежете на парчета с големина по ваш избор.
За панировката направете кашица. Разбийте яйцето заедно със солта и сипете бирата.
Добавете двата вида царевично брашно и оставете сместа да пресоти така 15-тина минути.
Ако е е много рядка кашичката, добавете малко бяло брашно, а накрая сипете. бакпулвера.
Загрейте олиото в тиган на умерен огън.
Потопете всяко парче пангасиус с панировката, след което изпържете до хубав златист загар и от двете страни.
Имайте предвид, че тази риба се нуждае от съвсем кратка термична обработка.
Поднесете панираната риба като основно с подходяща гарнитура - картофки, печени зеленчуци или каквото обичате. Подходяща е и като предястие - гарнирайте с няколко резена лимон и се насладете.
Пангасиусът на тиган с царевично брашно е готов.