Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пангасиус на тиган с царевично брашно

Пангасиус на тиган с царевично брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Пангасиус на тиган с царевично брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Страхотна панирана рибка, която се приготвя много бързо и лесно"

Необходими продукти

  • пангасиус - 3 филета без кожа (около 350 грама)
  • лимони - 1 брой
  • олио - за пържене
  • сол
  • Панировка
  • бира - 150 мл
  • яйца - 1 голямо
  • царевично брашно - 5 - 6 с.л. едро
  • царевично брашно - 5 - 6 с.л. фин
  • бакпулвер - 8 - 10 грама
  • бяло брашно - за сгъстяване
  • сол - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибните филета и ги подсушете старателно. Ако сте използвали замразени филета, сложете ги в хладилника за няколко часа, като го посолите леко - така ще се отцедят от водата.

В случай, че използвате по-големи филета, може да ги нарежете на парчета с големина по ваш избор.

За панировката направете кашица. Разбийте яйцето заедно със солта и сипете бирата.

Добавете двата вида царевично брашно и оставете сместа да пресоти така 15-тина минути.

Ако е е много рядка кашичката, добавете малко бяло брашно, а накрая сипете. бакпулвера.

Загрейте олиото в тиган на умерен огън.

Потопете всяко парче пангасиус с панировката, след което изпържете до хубав златист загар и от двете страни.

Имайте предвид, че тази риба се нуждае от съвсем кратка термична обработка.

Поднесете панираната риба като основно с подходяща гарнитура - картофки, печени зеленчуци или каквото обичате. Подходяща е и като предястие - гарнирайте с няколко резена лимон и се насладете.

Пангасиусът на тиган с царевично брашно е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: