Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Филе от бяла риба със сос от каперси

Филе от бяла риба със сос от каперси

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k662
Филе от бяла риба със сос от каперси1 / 2
06/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • бяла риба - 3 филета по 250 г
  • домати - 1 консерва
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • индийско орехче - 1 цяло
  • олио - 100 мл
  • каперси - 2 с.л.
  • кисели краставички - 6 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно. Лукът и чесънът – на ситно, морковите – на кубчета.

Олиото се загрява в глинена тенджера и нарязаните зеленчуци се задушават. Добавят се доматите и цялото индийско орехче. Зеленчуците се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 20 минути, като от време на време се разбъркват с дървена лъжица, за да бъде задушаването равномерно.

Отстраняват се кожицата и централната част на парчетата риба и те се добавят към зеленчуците. Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 6 – 8 минути.

Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета, зелените перца лук се измиват, отцеждат се, подсушават се добре и се нарязват на ситно. Киселите краставички, каперсите и лукът се добавят в тенджерата.

Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос, от който предварително се отстранява индийското орехче.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: