Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Филе от бяла риба със сос от каперси

Филе от бяла риба със сос от каперси

Филе от бяла риба със сос от каперси1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • бяла риба - 3 филета по 250 г
  • домати - 1 консерва
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • индийско орехче - 1 цяло
  • олио - 100 мл
  • каперси - 2 с.л.
  • кисели краставички - 6 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно. Лукът и чесънът – на ситно, морковите – на кубчета.

Олиото се загрява в глинена тенджера и нарязаните зеленчуци се задушават. Добавят се доматите и цялото индийско орехче. Зеленчуците се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 20 минути, като от време на време се разбъркват с дървена лъжица, за да бъде задушаването равномерно.

Отстраняват се кожицата и централната част на парчетата риба и те се добавят към зеленчуците. Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 6 – 8 минути.

Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета, зелените перца лук се измиват, отцеждат се, подсушават се добре и се нарязват на ситно. Киселите краставички, каперсите и лукът се добавят в тенджерата.

Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос, от който предварително се отстранява индийското орехче.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: