Пикантни агнешки пържоли на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
198
799
27
31/03/2020
"Припомняме си уютните летни вечери с тези пикантни пържолки на барбекю "
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки пържоли - 6 бр. с кост
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • кориандър - 1/2 ч.ч. нарязани листа
  • лук - 1 бр. малка глава
  • къри паста - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • гарам масала - 1/2 ч.л. млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме агнешките пържоли с кост в плитка чиния.

Правим марината за агнешко месо, като смесваме в блендер чесъна, настъргания джинджифил, лимоновия сок, водата, листата от кориандъра, лука, къри пастата, черния пипер, гарам масала и солта.

След като получим добре смляна смес, сме готови с маринатата. Изсипваме я върху нашите агнешки пържоли и изчакваме около 30 минути да се овкуси добре.

Печем маринованото агнешко месо на барбекю грила на средно силна температура. Печем около 5 минути от всяка страна или по наша преценка.

Поднасяме пикантни агнешки пържоли на барбекю със салата. По желание може да се добави и любим индийски сос за месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар