Начин на приготвяне
Махаме връхчетата на пилешките крилца, изплакваме ги и ги подсушаваме с абсорбираща хартия. Правим малки резки с помощта на остър нож, за да може да попие по-добре маринатата за пилешки крилца.
Смесваме в купа кърито на прах, натрошените скилидки чесъна, олиото, лимоновия сок, белия пипер, водата и пилешкия бульон.
Разбъркваме хубаво сместа. Изсипваме готовата смес върху пилешките крилца и ги разбъркваме хубаво, за да се смесят добре с маринатата.
Слагаме маринованите пилешки крилца на предварително загрятата скара на барбекюто, леко намазана с мазнина, и ги печем на умерена температура за около 12 минути, като обръщаме от всички страни.
Сервираме готовите пикантни пилешки крилца на барбекю и си сипваме една халба бира. Вкусна мъжка рецепта!