Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пържоли»Пикантни агнешки пържоли на барбекю

Пикантни агнешки пържоли на барбекю

Пикантни агнешки пържоли на барбекю2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Припомняме си уютните летни вечери с тези пикантни пържолки на барбекю"

Необходими продукти

  • агнешки пържоли - 6 бр. с кост
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • кориандър - 1/2 ч.ч. нарязани листа
  • лук - 1 бр. малка глава
  • къри паста - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • гарам масала - 1/2 ч.л. млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме агнешките пържоли с кост в плитка чиния.

Правим марината за агнешко месо, като смесваме в блендер чесъна, настъргания джинджифил, лимоновия сок, водата, листата от кориандъра, лука, къри пастата, черния пипер, гарам масала и солта.

След като получим добре смляна смес, сме готови с маринатата. Изсипваме я върху нашите агнешки пържоли и изчакваме около 30 минути да се овкуси добре.

Печем маринованото агнешко месо на барбекю грила на средно силна температура. Печем около 5 минути от всяка страна или по наша преценка.

Поднасяме пикантни агнешки пържоли на барбекю със салата. По желание може да се добави и любим индийски сос за месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: