Огретен с картофи и спанак

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
934
204
30/03/2020
"Чиниите на масата вече потропват - все пак имаме огретен с картофи и спанак "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 531
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват картофите в подсолена вода. Обелват се и се нарязват на шайби.

Зеленият лук се почиства, нарязва на дребно и задушава в малко олио. След като се задуши, се прибавя измитият и нарязан спанак. Прибавя се малко сол и спанакът се разбърква, докато омекне.

В малка тенджерка се за загрява краве масло и в него се запържват две супени лъжици брашно. След като стане златисто, се налива прясното мляко. Слага се сол на вкус и се бърка, докато се сгъсти соса.

Овкусява се с малко сол и щипка индийско орехче. След като е готов, се дръпва от котлона, изчаква се малко да изстине, и към него се прибавят две разбити яйца. Сосът се разбърква до еднородност.

В намазнена тавичка се подреждат ред нарязани картофи, ред задушен спанак. Следва отново ред картофи, ред спанак и се завършва с картофи. Заливат се отгоре картофите с белия сос и ястието се слага във фурната.

Ястието с картофи и спанак се пече на 190 градуса за около 50 минути. Малко преди готовност огретенът със спанак се изважда и поръсва с настърган кашкавал, Връща се във фурната и се допича до приятен загар.

Вкусен огретен с картофи и спанак!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар