Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребърца по индийски на барбекю

Агнешки ребърца по индийски на барбекю

Агнешки ребърца по индийски на барбекю2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
78 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки ребърца - 1.2 кг
  • за марината
  • къри - 2 с.л. на прах
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.ч. на прах
  • лук - 2 ч.л. на прах
  • бял оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим марината. Смесваме кърито на прах, гарам масалата, чесъна на прах, лука на прах, белия оцет, солта, водата и олиото. Размесваме хубаво цялата смес и с нея намазваме агнешките ребърца. Оставяме за около час (може и повече) да се маринова в хладилник.

Загравяме барбекюто на средна температура и намазваме с малко мазнина. Слагаме маринованите агнешки ребърца на скарата или на плочата на барбекюто, и печем около 5 минути от едната страна, а след това обръщаме и печем още 3 минути от другата страна. Ако искаме да е препечено агнешко, оставяме за повече време на скарата.

Сервираме изпечените агнешки ребърца по индийски на барбекю с манго чътни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: