Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Агнешка манджа със зелен лук

Агнешка манджа със зелен лук

Агнешка манджа със зелен лук
Снимка: Мария Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • домати - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 1 кг
  • агнешко месо - 900 г
  • лук - 3 глави
  • олио - 6 с.л.
  • универсална подправка - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магднаоз
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • маргарин - 3 с.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкото месо в подсолена вода, прецедете бульона.

Накълцайте лука и задушете в олио и маргарин. Добавете брашното и разбъркайте,

Добавете доматите, червени пипер и бульона. Щом заври, добавете нарязания пресен лук.

После добавете месото, черен пипер и универсалната подправка.

След кратко готвене, поръсете вкусната манджа с магданоз.

Сервирайте агнешката манджа със зелен лук.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: