Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхния»Агнешка яхния с ориз и зелен лук

Агнешка яхния с ориз и зелен лук

Агнешка яхния с ориз и зелен лук
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • домати - 1 брой
  • агнешко месо - 1 килограм
  • ориз - 1 шепа
  • зелен лук - 2 връзки
  • моркови - 2 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото, сварете го до готовност.

В тенджера загрейте олио и запържете наситнените зелен лук и морков. Прибавете брашното с червения пипер, разбъркайте старателно.

Сипете бульон от варенето на агнешкото и прибавете месото. Сипете измития ориз, овкусете с джоджен и сол, добавете настъргания домат.

Гответе яхнията до пълна готовност на ориза.

Агнешката яхния с ориз и зелен лук е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: