Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхния»Гъста агнешка яхния с лапад и ориз

Гъста агнешка яхния с лапад и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Гъста агнешка яхния с лапад и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ако искате да направите агнешката яхнийка още по-вкусна, нашият съвет е да добавите лапад"

Необходими продукти

  • лапад - 600 г (бланширан)
  • агнешко месо - 2 килограма
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • бял пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции агнешкото и го запържете в сгорещеното олио.

Добавете нарязания зелен лук и овкусете с червения и белия пипер, налейте вода.

Оставете месото да се задушава по-бавен огън.

Изчистете лапада и го бланширайте в подсолена вряща вода. Отцедете и го нарежете на парчета.

Когато месото е готово, добавете джоджена и лапада, овкусете със сол. След около 5 минути добавете добре измития ориз.

Гответе яхнията до пълно сваряване на ориза, като от време на време разбърквате.

Гъстата агнешка яхния с лапад и ориз е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: