Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от лапад с ориз и джоджен

Яхния от лапад с ориз и джоджен

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Яхния от лапад с ориз и джоджен
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ароматна яхния с лапад, ориз и джоджен - изпитана и любима рецепта"

Необходими продукти

  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 шепи
  • лапад - 1 връзка замразен
  • джоджен - пресен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне. Сипва се оризът и бъркаме докато стане като стъклен.

Добавя се червен пипер, разбърква се за кратко и наливаме 3 ч ч вода. Когато заври, прибавяме и лапад. Дори и да е замразен, от топлината се отпуска.

Овкусява се със сол и листа пресен джоджен.

Яхнията се готви до готовност на ориза.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: