Яхния с лапад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Яхния с лапад1 / 2
26/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Една страхотна селска яхния, която ще опитаме на драго сърце"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 кг
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 3 с.л. равни
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно.

Разбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като разбърквате регулярно, за да не загори. Накрая добавете подправките и накълцания магданоз.

Оставете на котлона за минута и оттеглете.

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: