Начин на приготвяне
Измиваме добре пилешкото месо (500-600 г) и го сваряваме, като запазваме бульона от варенето за готвене на нашата пилешка яхния.
В тенджерка, в малко олио и вода, слагаме да се задушат почистени и нарязани ситно лук и чесън. Прибавяме и замразен лапад (предварително изваден от фризера да се поразмекне).
Подправяме с черен пипер, сол и джоджен на вкус. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме енергично и наливаме бульон от варене на пилешкото месо (2-3 ч.ч. приблизително).
Оставяме ястието да се вари няколко минути, без да слагаме капак на тенджерата, за да не изкипи. Прибавяме сварените порции пилешко месо.
Готвим яхнията още няколко минути до готовност или до предпочитаната гъстота на соса. Сервираме с печени филии хляб и чесън.