Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния с пилешко и лапад

Яхния с пилешко и лапад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Яхния с пилешко и лапад
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Пилешка яхния с лапад - вкусотийка е"

Необходими продукти

  • лапад - 200 г замразен или пресен 250 г (бланширан)
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пиле - 500 - 600 г
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешкото месо (500-600 г) и го сваряваме, като запазваме бульона от варенето за готвене на нашата пилешка яхния.

В тенджерка, в малко олио и вода, слагаме да се задушат почистени и нарязани ситно лук и чесън. Прибавяме и замразен лапад (предварително изваден от фризера да се поразмекне).

Подправяме с черен пипер, сол и джоджен на вкус. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме енергично и наливаме бульон от варене на пилешкото месо (2-3 ч.ч. приблизително).

Оставяме ястието да се вари няколко минути, без да слагаме капак на тенджерата, за да не изкипи. Прибавяме сварените порции пилешко месо.

Готвим яхнията още няколко минути до готовност или до предпочитаната гъстота на соса. Сервираме с печени филии хляб и чесън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: