Начин на приготвяне
Измиваме добре пилешкото месо (500-600 г) и го сваряваме, като запазваме бульона от варенето за готвене на нашата пилешка яхния.
В тенджерка, в малко олио и вода, слагаме да се задушат почистени и нарязани ситно лук и чесън. Прибавяме и замразен лапад (предварително изваден от фризера да се поразмекне).
Подправяме с черен пипер, сол и джоджен на вкус. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме енергично и наливаме бульон от варене на пилешкото месо (2-3 ч.ч. приблизително).
Оставяме ястието да се вари няколко минути, без да слагаме капак на тенджерата, за да не изкипи. Прибавяме сварените порции пилешко месо.
Готвим яхнията с пилешко и лапад още няколко минути до готовност или до предпочитаната гъстота на соса. Сервираме с печени филии хляб и чесън.
Вижте също как да си направите лапад с ориз на фурна или любимата лападена супа.