Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния с пилешко и лапад

Яхния с пилешко и лапад

редакция:
Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148578563
Яхния с пилешко и лапад
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Пилешка яхния с лапад - вкусотийка е, признаваме, а и лесно се приготвя."

Необходими продукти

  • лапад - 200 г замразен или пресен 250 г (бланширан)
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пиле - 500 - 600 г
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешкото месо (500-600 г) и го сваряваме, като запазваме бульона от варенето за готвене на нашата пилешка яхния.

В тенджерка, в малко олио и вода, слагаме да се задушат почистени и нарязани ситно лук и чесън. Прибавяме и замразен лапад (предварително изваден от фризера да се поразмекне).

Подправяме с черен пипер, сол и джоджен на вкус. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме енергично и наливаме бульон от варене на пилешкото месо (2-3 ч.ч. приблизително).

Оставяме ястието да се вари няколко минути, без да слагаме капак на тенджерата, за да не изкипи. Прибавяме сварените порции пилешко месо.

Готвим яхнията с пилешко и лапад още няколко минути до готовност или до предпочитаната гъстота на соса. Сервираме с печени филии хляб и чесън.

Вижте също как да си направите лапад с ориз на фурна или любимата лападена супа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: