Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от лапад и булгур

Яхния от лапад и булгур

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Яхния от лапад и булгур
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Полезна и много засищаща яхнийка с лапад и булгур"

Необходими продукти

  • лапад - 2 връзки
  • олио - 1 к.ч.
  • зелен лук - 3 стръка
  • лук - 1 малка глава, стар
  • булгур - 3/4 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарва се почистен лапад във вряща вода да смени цвета си. Отцежда се и нарязваме на ситно.

Нарязва се пресен и стар лук, запържва се в загрято олио и добавяме лапада, да се запържи и той. Сипва се червен пипер, налива се гореща вода и сол на вкус.

През това време булгурът се кисне да набъбне. Когато заври, се добавя отцеден в гозбата и се вари, докато зрънцата се разпукат.

Накрая се прибавятлистенца пресен джоджен и сервираме с пресен чесън и пита.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: