Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Вкусен лапад с булгур

Вкусен лапад с булгур

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Вкусен лапад с булгур
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • лапад - 100 г замразен
  • булгур - 1 к.ч.
  • леща - 1 к.ч. червена
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 2 бр пресни
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка за готвене слагаме лапада и почистени и нарязани ситно лук и чесън. Прибавяме белени, почистени и нарязани моркови и чушки. Наливаме олио и топла вода.

Задушаваме с капак, докато лападът се размрази и всички продукти се задушат и останат на мазнина.

Докато се готвят, почистваме и измиваме добре в няколко води булгура и червената леща. Отцеждаме от водата и прибавяме към омекналите зеленчуци.

Разбъркваме, ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер и наливаме топла вода - 2-3 ч.ч. Прибавяме джоджен на вкус и кубче зеленчуков бульон.

Варим, докато се сварят и лещата и булгурът до готовност, като при необходимост доливаме още топла вода. Сервираме ястието с люта пиперка

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: