Начин на приготвяне
В тенджерка за готвене слагаме лапада и почистени и нарязани ситно лук и чесън. Прибавяме белени, почистени и нарязани моркови и чушки. Наливаме олио и топла вода.
Задушаваме с капак, докато лападът се размрази и всички продукти се задушат и останат на мазнина.
Докато се готвят, почистваме и измиваме добре в няколко води булгура и червената леща. Отцеждаме от водата и прибавяме към омекналите зеленчуци.
Разбъркваме, ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер и наливаме топла вода - 2-3 ч.ч. Прибавяме джоджен на вкус и кубче зеленчуков бульон.
Варим, докато се сварят и лещата и булгурът до готовност, като при необходимост доливаме още топла вода. Сервираме ястието с люта пиперка