Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от лапад с бял боб от консерва

Яхния от лапад с бял боб от консерва

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k8425
Яхния от лапад с бял боб от консерва
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
03/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Понякога човек има нужда да си хапне вкусна бобена яхнийка"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял, консерва
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 1 бр. настърган
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • универсална подправка - за бял и зелен боб
  • лапад - 2 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистен лапад се бланшира, отцежда и нарязва на ситно. В загрято олио се запържват ситно нарязан лук и морков с щипка сол.

Когато омекнат продуктите, добавяме отцеден лапад, разбърква се за 2-3 минути и добавяме червен пипер.

Налива се гореща вода и се овкусява с подправките.

Добавяме отцеден боб от консервата и оставяме да поври за 20 минути.

Сервираме с пресен чесън!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: