Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Гъст бял боб на тиган

Гъст бял боб на тиган

Гъст бял боб на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Няма равен този боб на тиган - ние лично и една наденичка бихме си добавили"

Необходими продукти

  • бял боб - 250 грама
  • моркови - 1 брой
  • зелени чушки - 1 брой
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • подправка боб - 1 ч.л.
  • джоджен - сушен и пресен
  • запръжка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта.

На другия ден сменете водата и сложете боба да се вари за 10 минути. Сменете пак водата и сложете отново да се вари.

Прибавете наситнените лук, чушка и морков. Овкусете с подправката за боба и варете до омекване на зърната.

Накрая посолете.

Загрейте олио в тиганче. Добавете лъжица брашно, разбъркайте и свалете от огъня.

Поръсете с пушения червен пипер. Сипете боба в тигана и сипете черпак от водата, в която се е варил.

Разбъркайте и оставете да се сгъстява за минутка. Ако се налага, сипете още течност.

Накрая поръсете яхнията с джоджен.

Гъстият бял боб на тиган е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: