Начин на приготвяне
Измийте и сложете в гевгир зеленолистните зеленчуци да се отцедят. Нарежете копривата, спанака и зеления лук. Настържете доматите, моркова - нарежете.
Накиснете ориза за десет минути и изплакнете. Нарежете на дребно и агнешкото месо. Сипете вода или бульон, ако имате.
Сложете да се вари до полуомекване. После добавете ориза, доматите, моркова и лука.
Когато са сварени, добавете джоджен, копривата и спанака. Посолете с черен пипер и сол.
Оставете агнешката супа да се готви още десет минути. Поширайте пъдпъдъчите яйца.
Сложете във всяка порция по две яйца и лъжица кисело мляко.
Затоплете маслото с малко червен пипер и джоджен. Сложете преди консумация от него в супата.
Овкусете агнешката чорба с лапад и ориз с черен пипер и поднесете.