Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка чорба с крачета и ориз

Агнешка чорба с крачета и ориз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Агнешка чорба с крачета и ориз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
10/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Децата може и да не обичат тази агнешка супичка, но пък възрастните си умират за нея"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 шепа
  • агнешки крачета - 750 г
  • джоджен - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 80 мл
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък с листата
  • сол
  • черен пипер - 5 зрънца
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • застройка
  • сол - щипка
  • кисело мляко - 250 г
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете в тенджера агнешките крачета, сипете вода, добавете черния пипер и целината. Варете около два часа на средна температура. Може и повече време, ако котлонът ви е слаб.

Ще трябва да доливате вода, за да е покрито месото. Прецедете бульона и извадете крачетата настрани. Накъсайте месото.

Нарежете лука, морковите и чесъна, домата настържете. Запържете морковите с щипка сол, после добавете чесъна и лука, а най-накрая и доматите за минута-две.

Изчакайте две минути и добавете бульона, сипете месото. Щом заври, сипете и ориза, овкусете с джоджен и сол. Варете агнешката супа за 15 мин.

Свалете от котлона и пригответе застройката за супата от съставките за нея.

Сервирайте агнешката чорба с крачета и ориз топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: