Начин на приготвяне
Бобът трябва да престои една вечер във вода. На сутринта сменете водата с нова. Варете до 20 мин. Изсипете и налейте нова вода. Оставете боба да се свари до готовност.
През това време сварете и свинските крачета. Сипете сол и малко олио. За по-бързо готвене може да ги срежете по дължина на две и после още веднъж, за да се получат осем парчета.
Щом са почти сготвени, добавете целината и морковите към тях. Добавете боба към тях, заедно със сол, доматено пюре и джоджен.
В тиган запържете чесъна и лука за осем минути. Намалете котлона, добавете червения пипер и разбъркайте.
Прибавете запръжката към богатата свинска супа и ако има нужда, овкусете с още зелени подправки.
Вашата боб чорба е готова. Ако ви е твърде рядка, може да я сгъстите с размито брашно в студена вода.
Ако го направите, оставете боб чорбата със свински крачета за още 10-12 мин. и после поднесете.