Начин на приготвяне
Още при закупуването на телешките ребра можем да помолим в магазина да ни ги нарежат на 5 см квадрати. С помощта на остър нож правим дупки в ребърцата, за да проникне по-лесно маринатата.
Слагаме ребрата в тенджера и покриваме с вода. Изчакваме да кипнат и ги оставяме да поврят около 5 минути, за да се освободят от излишната мазнина. Отцеждаме ги хубаво.
Смесваме останалите подправки в купа, а именно настъргания лук, джинджифила, соевия сос, водата, смления чесън, захарта, сусамовото олио, смления сусам и черния пипер. Добавяме ребърцата и мариноваме в хладилник за около 3-4 часа, така че ароматът да се напои добре.
Изпичаме маринованите ребърца на силно загрятото барбекю, докато преценим че са вече доста хрупкави. Сервираме готовите телешки барбекю ребърца по корейски, докато са още топли и с гарнитура по наша преценка.