Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с гъби и картофи

Мусака с гъби и картофи

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Мусака с гъби и картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Обичаме експериментите, а от тази мусака със сигурност ще излезе нещо наистина много вкусно"

Необходими продукти

  • гъби - 400 г печурки
  • картофи - 500 г
  • масло - 80 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • заливка
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги поставете в тенджера с подсолена вода, сварете ги до готовност за около 20 минути. Прецедете водата им и оставете да се охладят.

В тиган разтопете маслото и прибавете предварително измитите, нарязани и прецедени от водата гъби.

Поръсете с черен пипер и сол на вкус и задушете, докато останат на мазнина.

Нарежете картофите на шайби, подредете един ред от тях на дъното на тавата. Отгоре разпределете задушените гъби равномерно и завършете вкусната мусака с ред картофи.

В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте до еднообразна смес готовата заливка за мусака, посолете на вкус.

Сипете заливката равномерно върху така наредената вегетарианска мусака и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете мусаката с гъби и картофи до златиста коричка на заливката.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Вкусноооо...
16.03.2020 18:19