Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги поставете в тенджера с подсолена вода, сварете ги до готовност за около 20 минути. Прецедете водата им и оставете да се охладят.
В тиган разтопете маслото и прибавете предварително измитите, нарязани и прецедени от водата гъби.
Поръсете с черен пипер и сол на вкус и задушете, докато останат на мазнина.
Нарежете картофите на шайби, подредете един ред от тях на дъното на тавата. Отгоре разпределете задушените гъби равномерно и завършете вкусната мусака с ред картофи.
В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте до еднообразна смес готовата заливка за мусака, посолете на вкус.
Сипете заливката равномерно върху така наредената вегетарианска мусака и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.
Печете мусаката с гъби и картофи до златиста коричка на заливката.
Коментари