Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с лапад, картофи и кайма

Мусака с лапад, картофи и кайма

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лапад - 1 кг или спанак
  • зелен лук - 1 връзка, перата
  • пресен чесън - 1 връзка, перата
  • магданоз - 1 връзка
  • пресни картофи - 3 - 4 бр.
  • кайма - 350 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 8 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лапада, леко го задушете в половината олио, като ако е необходимо, добавете малко вода и разстелете сместа в тавичка.

Запържете леко в останалата мазнина каймата, добавете доматеното пюре, ситно нарязаните магданоз, лук и чесън, подправете със солта и черния пипер, разбъркайте и сипете върху задушения лапад.

Отгоре наредете нарязаните на кръгчета картофи и печете мусаката във фурната до зачервяване.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: