Мусака с гъби и картофи

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
16/03/2020
"Обичаме експериментите, а от тази мусака със сигурност ще излезе нещо наистина много вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги поставете в тенджера с подсолена вода, сварете ги до готовност за около 20 минути. Прецедете водата им и оставете да се охладят.

В тиган разтопете маслото и прибавете предварително измитите, нарязани и прецедени от водата гъби.

Поръсете с черен пипер и сол на вкус и задушете, докато останат на мазнина.

Нарежете картофите на шайби, подредете един ред от тях на дъното на тавата. Отгоре разпределете задушените гъби равномерно и завършете вкусната мусака с ред картофи.

В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте до еднообразна смес готовата заливка за мусака, посолете на вкус.

Сипете заливката равномерно върху така наредената вегетарианска мусака и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете мусаката с гъби и картофи до златиста коричка на заливката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
16.03.2020 18:19
Вкусноооо...
0
0