Руло от шкембе, кайма и коняк

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
26/06/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солено Руло

Начин на приготвяне

Почистваме шкембето и го сваряваме в подсолена вода. Накисваме хляба в млякото.

Омесваме отцедения хляб с кайма, дребно нарязания лук, яйцето, коняка, счукания чесън, ситно стритата чубрица, черния пипер и солта.

Разстиламе сместа на равномерен пласт върху шкембето и го навиваме на солено руло.

Вече сме готови да завържем здраво с конец готовото руло от шкембе, кайма и коняк.

Варим го за около 15-20 минути в бульона от шкембето и го оставяме да изстине.

Изваждаме и нарязваме на тънки филийки и ги подреждаме в подходящо плато с мезета и салатки. Подходящи са салати с картофи, или салата за ракия.

Остава ни само да си сипем една ракийка и да се насладим на вкусния ордьовър.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар