Начин на приготвяне
За тази турска мухлама в тиган си разтопяваме маслото и към него добавяме брашното и разбъркваме около 5-6 минути, докато се изпече.
Премахваме тигана от огъня и чак тогава започваме да наливаме врялата вода, като не спираме да бъркаме.
За да се сгъсти сместа, връщаме на котлона и продължаваме да бъркаме, докато сместа се сгъсти и стане гладка.
Намаляваме огъня и прибавяме настъргания на едро кашкавал при непрекъснато бъркане.
Държим на огъня, докато водата се изпари и сместа стане хомогенна.
Ако поднесем турска Мухлама топла, тя ще се точи на конци, а може да я поднесем и студена, поръсена с малко канела.
И в двата случая царевичната каша е много вкусна .