Ezine.bg»Рецепти»Пица»Турска Пица»Турска пица Лахмаджун

Турска пица Лахмаджун

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Турска пица Лахмаджун1 / 2
30/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
"Знаем, че родината на пицата е Италия, но не сте ли опитали Лахмаджун, не знаете каква сериозна конкуренция имат италианците"

Необходими Продукти

  • тесто - готово
  • кайма - 250 г
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • чушки - 2 броя Пюре от чушки
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 1 скилидки
  • кимион
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • яйца - 2 - 3 броя, разбити леко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата объркайте с доматеното пюре, скълцания ситно лук и чесън, смелените на пюре чушки, всички подправки на вкус заедно с малко сол. Сложете сместа за 1 час в хладилник.

От тестото оформяйте елипсовидни блатове, като по края трябва да са по-дебелички. В средата на всяка лодка разпределете не много дебел пласт от сместа с каймата.

Подредете лодките в намазнена тава или застлана с пекарска хартия. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна. Към края върху всяка турска пица Лахмаджун полейте малко разбити яйца.

Запечете за още няколко минути и извадете пиците.

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сиси
Сиси
Парво не е пица и второ важен момент е при приготвянето на тестото .....
19.01.2016 15:24
2
Краси Цирка
Краси Цирка
Разбира се, че е ПИДЕ. Много е вкусно но е Пиде !
21.03.2014 13:37
Нели Салчева
Нели Салчева
Това е пиде.
21.07.2013 16:05
1
1
Maestro
Maestro
ТОВА Е ТРАДИЦИОННОТО ТУРСКО ПИДЕ, ЛАХМАДЖУНА Е НЕЩО ПО РАЗЛИЧНО.
19.07.2013 16:34
1
1