Кисело зеле със свинско и наденички

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
17/01/2020
"Понеже свинското ни е малко, решихме да добавим и наденички към киселото зеле, супер се получи "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 средна по големина глава
  • свинско месо - 500 г
  • сурова наденица - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сминдух - 3 - 4 шушулки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, прецедете и нарежете киселото зеле и месото поотделно. Нарежете лука на ситно и го поставете в тенджера заедно с месото, черния пипер и олиото, да се задуши за 10 минути.

Добавете зелето, червения пипер, шушулките сминдух, 1 ч.ч. вода и варите при затворен капак на тенджерата, докато водата се изпари. Прибавете много добре измития ориз и разбъркайте.

Сипете ястието в тава с капак, наредете наденичките отгоре и налейте 1, 5 ч.ч. топла вода, затворете капака на тавата.

Поставете ястието кисело зеле със свинско и наденички в предварително загрята на 160 градуса фурна и печете за 30 минути. Премахнете капака и допичате за 10 минути до лек загар на наденичките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар