Пилаф с пиле и зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Копирайтър
259
37
62
2
09/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди и прецедете водата, в която са се сварили, отделете 2 ч.ч. от нея.

Бланширайте морковите за 3 минути във вряща вода, като предварително сте ги нарязали на малки кубчета.

По същия начин процедирайте и с броколите.

Накиснете ориза за пилафа, като сменяте водата му на няколко пъти.

Загрейте 2 с.л. масло в тиган с незалепващо покритие и запържете ориза, докато от бял се превърне в прозрачен.

Сипете 2 ч.ч. бульон и 1 ч.ч. топла вода, добавете зеленчуците и захлупете с капак.

За около 8 минути водата ще бъде поета и тогава е ред да се осоли и да се добави раздробеното пилешко месо.

Оризът се запържва още няколко минути, проверява се и когато е готов, котлонът се изключва.

Оризът се покрива с чиста кърпа и се захлупва с капак за 10 минути.

След това вкусният пилаф с пиле и зеленчуци е готов за сервиране.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар