Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с пиле и зеленчуци

Пилаф с пиле и зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пилаф с пиле и зеленчуци4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • ориз - 2 ч.ч. балдо
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • пилешки бульон - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 2 - 3 с.л. замразен
  • царевица - 2 - 3 с.л.
  • броколи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди и прецедете водата, в която са се сварили, отделете 2 ч.ч. от нея.

Бланширайте морковите за 3 минути във вряща вода, като предварително сте ги нарязали на малки кубчета.

По същия начин процедирайте и с броколите.

Накиснете ориза за пилафа, като сменяте водата му на няколко пъти.

Загрейте 2 с.л. масло в тиган с незалепващо покритие и запържете ориза, докато от бял се превърне в прозрачен.

Сипете 2 ч.ч. бульон и 1 ч.ч. топла вода, добавете зеленчуците и захлупете с капак.

За около 8 минути водата ще бъде поета и тогава е ред да се осоли и да се добави раздробеното пилешко месо.

Оризът се запържва още няколко минути, проверява се и когато е готов, котлонът се изключва.

Оризът се покрива с чиста кърпа и се захлупва с капак за 10 минути.

След това вкусният пилаф с пиле и зеленчуци е готов за сервиране.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: