Начин на приготвяне
Сварява се пилешко бутче, кожата се сваля, обезкостява се и нарязваме на парченца. Тиквичката се нарязва на едро, лук на ситно.
В загрято олио се запържват лук и тиквичка с малко сол. Добавя се ориз, разбърква се за кратко и наливаме горещ зеленчуков бульон, не ползвам бульона от пилето, а го изхвърлям.
Когато заври, добавяме микс от грах, моркови и подправки на вкус. Когато оризът набъбне, се сипва в тавичка и месото се добавя в сместа.
Трябва да има малко течност над ориза, защото когато се готви, поема влагата. Печем в загрята фурна на 180 около 30 минути.
Когато се извади от фурната, ако е много сухо ястието, се залива с 150 мл бульон и покриваме с фолио.