Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки крилца с ориз и зеленчуци на фурна

Пилешки крилца с ориз и зеленчуци на фурна

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1908978193574
Пилешки крилца с ориз и зеленчуци на фурна
Снимка: Чародейката
1 / 7
03/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пилешки крилца с ориз и зеленчуци на фурна за обяд или за вечеря - толкова е вкусен, че и на закуска ще ви се прииска"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 40 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 1 шепа замразен или от консерва
  • царевица - 1 шепа замразена или от консерва
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гореща вода - 3 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 малка връзка
  • краве масло - 20 г за печенето на крилцата
  • За мариноване
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • бира - 25 мл
  • вода - 10 мл
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос - 3 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За мариноването на крилцата в купа разбъркваме брашното, червения пипер, черен пипер и лют червен пипер на вкус, бирата, водата, соев сос и 2 с.л. олио и разбъркваме хубаво.

Потапяме крилцата от всички страни, като можем да ги покрием и да ги приберем в хладилник за няколко часа.

Ориза измиваме хубаво и накисваме във вода с 1 ч.л. сол. Оставяме за около половин час. След това прецеждаме ориза от водата.

Направо в тавичката, в която ще печем ястието загряваме олиото и маслото. В него запържваме лука, чесъна, наситнения морков и изцедения ориз.

Задушаваме няколко минути и добавяме граха и царевицата. След още няколко минути наливаме горещата вода, овкусяваме с черен пипер и сол и разбъркваме.

Пъхаме тавичката за десетина минути в предварително загрят на 180 градуса фурна на средна решетка, докато оризът понабъбне.

След това изваждаме тавата, нареждаме върху ориза маринованите крилца и върху всяко крилце слагаме тънко парче масло.

Връщаме пилето с ориз във фурната, докато крилцата се изпекат и хванат апетитна хрупкава коричка.

Изваждаме ориза на фурна от печката, поръсваме го със ситно нарязан магданоз и похлупваме с капак или фолио (кърпа) тавата за 15 минути, така оризът ще остане сочен.

Приятен апетит с моите пилешки крилца с ориз и зеленчуци на фурна!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: