Начин на приготвяне
За мариноването на крилцата в купа разбъркваме брашното, червения пипер, черен пипер и лют червен пипер на вкус, бирата, водата, соев сос и 2 с.л. олио и разбъркваме хубаво.
Потапяме крилцата от всички страни, като можем да ги покрием и да ги приберем в хладилник за няколко часа.
Ориза измиваме хубаво и накисваме във вода с 1 ч.л. сол. Оставяме за около половин час. След това прецеждаме ориза от водата.
Направо в тавичката, в която ще печем ястието загряваме олиото и маслото. В него запържваме лука, чесъна, наситнения морков и изцедения ориз.
Задушаваме няколко минути и добавяме граха и царевицата. След още няколко минути наливаме горещата вода, овкусяваме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Пъхаме тавичката за десетина минути в предварително загрят на 180 градуса фурна на средна решетка, докато оризът понабъбне.
След това изваждаме тавата, нареждаме върху ориза маринованите крилца и върху всяко крилце слагаме тънко парче масло.
Връщаме пилето с ориз във фурната, докато крилцата се изпекат и хванат апетитна хрупкава коричка.
Изваждаме ориза на фурна от печката, поръсваме го със ситно нарязан магданоз и похлупваме с капак или фолио (кърпа) тавата за 15 минути, така оризът ще остане сочен.
Приятен апетит с моите пилешки крилца с ориз и зеленчуци на фурна!