Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешки крилца със зеленчуци на яхния

Пилешки крилца със зеленчуци на яхния

ЗориЗори
Новак
1715465k
Пилешки крилца със зеленчуци на яхния
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тази пилешка яхния със зеленчуци не отнема много време, а същевременно е доста вкусна"

Необходими продукти

  • пилешки крълца - 1.5 кг
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 6 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • вода - 250 мл /може и бульон/
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • домати - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тенджера и запържете пилешките крилца в него до готовност.

Добавете към тях накълцания зелен лук, посолете, гответе на ниска степен на котлона.

Към него прибавете морковите, нарязани на пръчици, счукания чесън, накълцания магданоз, обелените и накълцани домати, лимоновия сок, черен пипер и вода (или бульон).

Всичко сипете в гювеча, затворете с капака и сложете във фурната.

Гответе пилешката яхния за около 45 мин. на умерена фурна.

Поднесете порция от пилешките крилца със зеленчуци на яхния.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: