Начин на приготвяне
Измити пилешки бутчета се заливат със студена вода, да ги покрие, в голяма тенджера. Слагаме на котлона да заври. Прибавя се 1 нарязан едро морков, стръкове целина и малко сол.
След като се сварят, се отцеждат, обезкостяват и накъсваме месото на късчета, без кожата. Загрява се олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, заедно с кубчета от втория морков.
Прибавя се измит и отцеден ориз, разбърква се, да добие стъклен вид и наливаме горещия прецеден бульон около 1 л. Връща се накъсаното пилешко месо в тенджерата и след 5 минути се прехвърля в тава.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза. Поднасяме готовия ориз на фурна с нарязан ситно магданоз.
Класика в жанра - пиле с ориз! Лесно и вкусно!