Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на тиган»Пилешки късчета с ориз и зеленчуци на фурна

Пилешки късчета с ориз и зеленчуци на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пилешки късчета с ориз и зеленчуци на фурна
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1 малка купичка
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз
  • целина - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити пилешки бутчета се заливат със студена вода, да ги покрие, в голяма тенджера. Слагаме на котлона да заври. Прибавя се 1 нарязан едро морков, стръкове целина и малко сол.

След като се сварят, се отцеждат, обезкостяват и накъсваме месото на късчета, без кожата. Загрява се олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, заедно с кубчета от втория морков.

Прибавя се измит и отцеден ориз, разбърква се, да добие стъклен вид и наливаме горещия прецеден бульон около 1 л. Връща се накъсаното пилешко месо в тенджерата и след 5 минути се прехвърля в тава.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза. Поднасяме готовия ориз на фурна с нарязан ситно магданоз.

Класика в жанра - пиле с ориз! Лесно и вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: