Начин на приготвяне
Заливаме пилешките бутчета с вода, сол и щипка сода за хляб в голяма тенджера. Варим на умерен огън без капак, защото се получава пяна, която се изхвърля с решетъчна лъжица.
След 20-30 минути се изваждат и се обезкостява пилето, кожата се сваля и месото се измива обилно с вода. Това се прави с цел да се изчисти месото от лекарствата, които е поела птицата.
Загрява се олио, запържваме нарязан лук да омекне. Добавя се пилешко месо, накъсано на парчета, запържва се леко и прибавяме ориза. Трябва да добие стъклен вид.
Разбърква се непрекъснато, за да не загори, налива се гореща вода да покрие продуктите и добавяме сол, черен пипер и риган.
Оставям да набъбне оризът и сипваме замразени зеленчуци. Смесват се продуктите и прехвърляме в тава. Долива се още малко вода и печем за 20-30 минути на 180 градуса. Сeрвираме нашия ориз с пилешко, докато е още топъл.