Пудинг Фигаро

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пудинг Фигаро2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • мляко - 1 л
  • захар - 120 г
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 120 г
  • яйца - 8 бр.
  • сол - 1 щипка
  • какао - 2 с.л.
  • сироп - 2 с.л. готов малинов или друг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците. Разбивате жълтъците с брашното и около 350 мл прясно мляко. Останалото мляко се смесва със захарта и ванилията и се кипва на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Смесва се с брашнената смес и се кипва отново. След което се отстранява от огъня и го оставя да се охлади.

Разбийте белтъците на твърд сняг заедно със солта и ги добавете внимателно към още топлата млечна смес. Готовата смес се разделяна три части.

Първата част се смесва с какото на прах, втората с малиновия сироп, а третата си остава така. В леко охладена форма за пудинг налейте последоветелно трите вида смес и печете до готовност в загрята на 170 градуса фурна на водна баня.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: