Начин на приготвяне
Разбийте много добре маслото с пудрата захар продължително, докато се образува гладка кремообразна смес.
Прибавете при непрекъснато разбиване един по един жълтъците, измитите, почистени и добре подсушени вишни. Разбийте белтъците на твърд сняг и добавяйте лъжица по лъжица, като внимателно обърквате.
Най-накрая объркайте със сухара, сипете смества в намазнена и леко набрашнена форма. Сложете вишневия пудинг да се пече за 1 час на водна баня в умерено загряна фурна.
Останалия килограм почистени вишни сложете да врат с водата и захарта, докато омекнат. Оставете плодовата смес да изстине напълно и залейте изпечения пудинг с нея.
По желание може да го обърнете първо и след това да го залеете. Оставете в хладилника за няколко часа преди да поднесете.