Пудинг с лешници

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k654
Пудинг с лешници1 / 2
02/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лешници - 500 г
  • вода - 1 л
  • брашно - 200 г
  • захар - 250 г
  • За млечния крем
  • прясно мляко - 1 л
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 150 г
  • захар - 350 г
  • лешници - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля. Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при постоянно бъркане до получаването на гъста каша.

Жълтъците се разбиват със 100 грама захар. Смесват се студеното мляко, брашното и останалата захар. Тази смес се налива в жълтъците. На тих огън се вари до кремообразно състояние, като се разбърква постоянно.

Лешниковата смес се сипва в купички и се оставя в хладилник. Когато леко застине, отгоре се налива млечeн крем. Украсява се с печени лешници.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: