Ezine.bg»Рецепти»Салати»Пармска салата с лешници и стафиди

Пармска салата с лешници и стафиди

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пармска салата с лешници и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • салата aйсберг - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • стафиди - 10 бр.
  • лешници - 50 г
  • краставици - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата Айсберг се нарязва на едро или се накъсва с ръце. Стафидите се заливат с гореща вода и се оставят за 10 минути.

Краставиците се режат на тънки кръгчета. Лешниците се натрошават на едро. Стафидите се отцеждат.

Смесват се с лешниците и се запържват в 1 супена лъжица от зехтина за 2 минути при непрекъснато разбъркване.

В голяма купа се смесват краставиците, салатата айсберг и се разбъркват.

Поръсват се с лешниците и стафидите, солта, добавя се олиото и балсамовият оцет и всичко се разбърква отново. Сервира се веднага.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: