Пудинг с праз

IlariaIlaria
Новак
59762731
Пудинг с праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • хляб - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • праз - 1 кг
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • шунка - 4 препълнени с.л. ситно нарязана
  • сирене - 2 с.л. настъргано
  • черен пипер
  • сметана - 1 к.ч.
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно почистения праз, поставете го в кипяща вода, задушете до омекване, прецедете и го оставете да се охлади.

Поставете нарязания на филийки и накиснат в мляко хляб на дъното на намазана с мазнина форма за пудинг.

Разстелете отгоре праза, залейте с млякото и сметаната, които са предварително разбити с яйцата, сол и черен пипер.

Поръсете с шунката и настърганото сирене и печете в умерена фурна до готовност.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: