Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пудинг»Хемпширски пудинг

Хемпширски пудинг

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Хемпширски пудинг1 / 2
25/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • брашно - 250 г
  • вода - 40 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • кайсиев конфитюр - 120 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резенчета. Брашното се смесва със солта и захарта, добавят се яйцата, млякото и маслото. Всичко се разбърква.

Във форма за пудинг, намазана с мазнина, се слага половината сладко, отгоре се слагат ябълките и се заливат с тестото.

Пече се 1 час в предварително загрята на 175 градуса фурна. Готовият пудинг се реже и се полива със загрят конфитюр, разреден с горещата вода.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: