Начин на приготвяне
Накиснете желатина според указанията на опаковката. Сложете прясното мляко да кипне на котлона заедно със захарта. Оставете леко да се охлади и през това време разбийте яйцата. Започнете да ги прибавяте в млякото на тънка струйка и при непрекъснато разбиване.
Добавете набъбналия и разтопен желатин и бъркайте. Размийте нишестето с малко вода и го долейте към крема. Върнете съда на слаб котлон на водна бана и бъркайте, докато се посгъсти леко.
Снемете от котлона и сложете прозрачно фолио на съда, което да предпази от поява на коричка. Оставете крема напълно да изстине и добавете към него разбитата на пухкав крем сметана.
Разсипете пудинга в чашки и ги сложете в хладилника. Може да го поднесете обърнат в чинийка и гарниран с шоколад, плодове, бисквити или пък различни топинги.
Белият крем може да се поднесе с плодове, ядки, мармалади, шоколад.
Коментари