Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на трохи и ги размесете с разтопеното масло и канелата. Разстелете на дъното на тава с отлепящи се стени, като добре притискате.
Разбийте сиренето със захарта и прясното мляко до гладка смес. Постепенно добавете сока при непрекъснато разбиване. Накрая объркайте внимателно с предварително разбитата сметана.
4-5 пакетчета желатин се накисват във вода за 20-30 минути, след което се разтопяват и се оставя сместа да се охлади. Внимателно се разбива към крема. Цялата смес се сипва върху блата в тавата и се оставя да стегне за 3 часа в хладилник.
250 мл прясно изцеден портокалов и лимонов се загряват леко на котлона и към него се разбъркват 2 пакетчета предварително накиснат желатин. Сокът не трябва да завира. Тази смес се сипва върху стегналия чийзкейк и отново се оставя за 2-3 часа в хладилника.
Коментари
Бих искала да попитам колко голям пакет чаени бисквити (или колко грама), защото има всякакви по магазините.
Благодаря за отговора :)
Искам само да попитам за желатина дали е правилно количеството, защото ми се виждат малко в повечко. Смисъл не знам ако сложа повече желатин от необходимото какво ще се случи? Ще се "прецака" ли сладкишчето?
Поздрави!