Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта до получаването на светла и гъста пяна. Прибавете ситно настърганата кора на половин лимон, сока от 2 лимона и продължете да разбивате.
Направете твърд сняг от белтъците, разтворете желатина в 2 с.л студена вода, и изчакайте да набъбне. Разтопете го на водна баня или в микровълновата фурна и то прибавете към жълтъчената пяна, като разбърквате непрекъснато.
Накрая добавете и разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте добре сместа, охладете и поднесете с разбита сметана.
Коментари
количеството, което ще се получи е една чаена чаша пудинг, жълтъците ще се пресекът на парцали с лимона, а твърд сняг от белтъци без захар няма, как да станат!