Лимонов пудинг

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Лимонов пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2-3

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • лимони - 2 бр.
  • желатин - 1 лъжица
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до получаването на светла и гъста пяна. Прибавете ситно настърганата кора на половин лимон, сока от 2 лимона и продължете да разбивате.

Направете твърд сняг от белтъците, разтворете желатина в 2 с.л студена вода, и изчакайте да набъбне. Разтопете го на водна баня или в микровълновата фурна и то прибавете към жълтъчената пяна, като разбърквате непрекъснато.

Накрая добавете и разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте добре сместа, охладете и поднесете с разбита сметана.

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радослава Михалкова
Радослава Михалкова
Тази рецепта е пълен ужас, направо я изтрийте!

количеството, което ще се получи е една чаена чаша пудинг, жълтъците ще се пресекът на парцали с лимона, а твърд сняг от белтъци без захар няма, как да станат!
19.12.2013 05:41
1
1
1
Покажи всички подкоментари