Рибен пудинг

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Рибен пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • риба - 400г филе по избор
  • домати - 200 г
  • олио - 20 мл
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 20 г
  • галета - 10 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме рибните филенца в половината олио до готовност. Сваляме ги от котлона и ги накъсваме на парченца.

Доматите обелваме и нарязваме на кубчета. Задушаваме ге в остатъка от олиото до изпаряване на излишната течност. Сваляме от котлона и овкусяваме със сол и черен пипер.

Смесваме рибата и доматите. Добавяме предварително разбитите яйца и галетата. Така получената смес се изсипва във форма за пудинг и се пече 1 час на водна бaня в загрята на 170 градуса фурна.

Готовия пудинг се залива с маслото още докато е топъл. Поднася се с гарнитура от задушени картофи или сезонна салата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: