Пълнени сухи чушки с ориз

АнабелАнабел
Експерт
387
3
56
21/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сухи чушки - 10 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1бр.
  • свинско месо - 400 г кълцано
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • домати - 1 к.ч. консервирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите чушки се слагат в купа и заливат с вряла вода, за да омекнат.

За приготвянето на плънката се нарязват на дребно две глави лук и един морков.

Слагат се в дълбок тиган и се задушават. Щом омекнат, към тях се прибавя накълцаното месо.

Разбърква се и след побеляване на свинското се прибавя измитият ориз.

След кратко разбъркване се прибавят солта, нарязаните домати, чубрица, черен и черен пипер.

Плънката се разбърква и се дръпва от котлона.

Сухите чушки се отцеждат и напълват с оризовата смес.

Подреждат се в тавичка, а ако е останала плънка, се разпределя около чушките.

В тавата се наливат две чаени чаши от водата, в която са киснали чушките, покрива се с алуминиево фолио и се поставя във фурната.

Пълнените чушки се пекат на 200 градуса за около 45 минути.

Към края на готвенето фолиото се маха за да получат пълнените сухи чушки с ориз приятен загар.

Постните пълнени чушки се сервират с кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар